AAMUPALA
MANSIKKAPIRTELÖ
1 annos
150g mansikkaa
1 kpl banaania
250g maustamatonta jugurttia
1 rkl hamppuöljyä
0,5 tl psylliumkuitua
2 dl mantelimaitoa
vettä tarvittaessa
Laita kaikki ylläolevat ainekset tehosekoittimeen ja mixaa tasaiseksi.
MANGOTUOREPUURO
1 annos
100g pakaste mangoa
1 dl kaurahiutaleita
1/2 avokado
2 rkl kasvisproteiinijauhetta
1 tl psylliumkuitua
1 tl hunajaa
ripaus kurkumajauhetta
2 dl mantelimaitoa
100g marjoja
Laita kaikki muut aineet tehosekoittimeen paitsi marjoja ja mixaa sekaisin. Laita tarjoiluastiaan
ja marjat päälle.
KAURAPUURO
1 annos
1dl kaurahiutaleita
1 rkl heraproteiinia
1 rkl camelinaöljyä
100g marjoja
2 rkl maustamatonta jugurttia
Keitä puuro veteen ja hauduta 30 min pienellä lämmöllä. Lisää valmiiseen puuroon öljy ja proteiinijauhe. Sekoita kunnolla. Lisää päälle vielä marjat ja jugurtti.
AAMUPALA
CHIAVANUKAS
1 annos
20g chiasiemeniä
250g soijajugurttia
200g hedelmiä
100g marjoja
2 rkl päälle paahdettuja kaurahiutaleita
Sekoita chiasiemenet ja soijajugurtti keskenään. Anna tekeytyä yön yli ja lisää aamulla hedelmät, marjat ja paahdettua kauraa chiavanukkaan päälle.
FETA-AVOKADOLEIVÄT
1 annos
2 siivua kaura-, ruis- tattarileipää
puolikas avokado
1 rkl valmista pestoa
50g fetajuustoa
salaattia
kurkkua
vihreää paprikaa
MANGO-BANAANI
SMOOTHIE BOWL
1 annos
150g pakaste mangoa
1 kpl banaania
30g chiasiemeniä
1 tl psylliumia
2 dl kookosmaitoa
ripaus kurkumajauhetta
ripaus inkiväärijauhetta
Laita kaikki ylläolevat ainekset tehosekoittimeen ja mixaa tasaiseksi. Laita tarjoilukulhoon ja anna tekeytyä 2 tuntia. Koristele banaanilla, mangolla ja paahdetuilla kookoslastuilla. Nauti.
VÄLIPALA
RAEJUUSTOA JA MARJOJA
1 annos
200g raejuustoa
50-100g marjoja
2 rkl manteleita
1 tl ruusunmarjajauhetta
Voit halutessasi täydentää vielä hedelmiää ja tähän sopii miniosti esimerkiksi päärynä tai persimon.
ORANSSISMOOTHIE
1 annos
150g kypsää porkkanaa
1 kpl banaani
1 kpl appelsiini
tuoretta sitruunaa maun mukaan
tuoretta inkivääriä maun mukaan
ripaus kurkumajauhetta
1 rkl hamppuöljyä
vettä
Laita kaikki ylläolevat ainekset tehosekoittimeen ja mixaa tasaiseksi.
KAAKAO-AVOKADOMOUSSE
1 annos
puolikas avokado
1 kpl banaania
3 kivetöntä taatelia
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
200g soijajugurttia
0,5 tl psylliumia
1 tl hunajaa
Laita yllä olevat ainekset blenderiin ja pyöräytä tasaiseksi. Voit tarjota marjojen tai hedelmien kanssa ja tähän sopii kivasti granaattiomenan siemenet.
VÄLIPALA
RIISIKAKKUJA KYLMÄSAVULOHELLA
1 annos
2 kpl riisikakkuja
2 rkl raejuustoa tai hummusta
50g kylmäsavulohta
kasviksia päälle esim. kurkkua ja punasipulia
MUNAMUFFINSSI
1 annos
2 kpl kananmunaa
30g juustoraastetta
kesäkurpitsaraastetta
purjosipulia
kuutioitua paprikaa
suolaa, kuivattuja yrttejä
jauhettua paprikaa- ja mustapippuria
Sekoita ainekset keskenään ja paista muffinssivuoissa 180 asteessa.
Tee useampi annos kerralla niin saat välipaloja parille muullekkin päivälle.
HUMMUSTA JA KASVIKSIA
1 annos
100g säilyke kikherneitä
1 rkl seesamöljyä tai tahinia
maun mukaan tuoretta valkosipulia
1 tl sitruunamehua
suolaa
kikherneiden lientä ohentamiseen
Laita yllä olevat ainekset blenderiin ja pyöräytä tasaiseksi. Tarjoile mieluisten kasviksien kanssa.
LOUNAS & PÄIVÄLLINEN
PINAATTILETUT JA TONNIKALATAHNA
1 annos
PINAATTILETUT
2 dl vettä tai mantelimaitoa
1-2 kpl kananmunaa
1 dl kaurajauhoja
suolaa
iso koura tuoretta pinaattia
oliiviöljyä paistamiseen
Laita tehosekoittimeen kaikki aineet ja paista lettuja oliiviöljyssä paistinpannulla miedolla lämmöllä.
TONNIKALATAHNA
80g tonnikalaa vedessä
100g kermaviiliä
ripaus suolaa
1 rkl sweet chilikastiketta
tuoretta tilliä
jauhettua mustapippuria
Sekoita aineet keskenään
LINSSI-PORKKANA-TOMAATTISOSEKEITTO
4 annosta
400g porkkanaa, ei tarvitse kuoria
400g tomaattimurskaa
200g kuivattuja punaisia linssejä
2 kpl valkosipulin kynsi
4 rkl oliiviöljyä
suolaa
jauhettua valkopippuria
ripaus kurkumajauhetta
ripaus inkiväärijauhetta
paprikajauhetta
chilijauhetta
Pilko porkkanat kattilaan, lisää linssit, mausteita, tomaattimurska ja reilusti vettä.
Keitä noin 30-40 minuuttia, jonka jälkeen soseuta keitto ja lisää samalla oliiviöljy. Tarkista maku.
Voit lisätä keiton päälle vielä paahdettuja kikherneitä ja yrttejä
TEX MEX BROILERMUREKE
4 annosta
400g broilerin jauhelihaa
2 kpl kananmuna
2 dl juustoraastetta
suolaa
savupaprikajauhetta
jauhettua mustapippuria
valkosipulijauhetta
jauhettua juustokuminaa
Sekoita kaikki aineet keskenään paitsi juustoraaste ja kaada uunivuokaan.
Painele pinta tasaiseksi ja ripottele juustoraaste päälle. Kypsennä 180 asteessa noin 30 min.
KYPSÄN MUREKKEEN PÄÄLLE
tomaattikuutioita
kalamata- tai vihreitä oliiveja
jalopenoviipaleita maun mukaan
LOUNAS & PÄIVÄLLINEN
NAUDANLIHA-JUURESPATA
4 annosta
400g naudanlihasuikaleita
400g porkkanaa
200g palsternakkaa
200g mukulaselleriä
2 rkl tomaattipyrettä
2 varsisellerin vartta
1 kpl sipulia
4 rkl oliiviöljyä
suolaa
jauhettua musta- ja valkopippuria
jauhettua maustepippuria
pieni laakerinlehti
vettä
Paista oliiviöljyssä kattilassa lihasuikaleet ja pilkotut kasvikset. Lisää mausteet, tomaattipyre ja vettä todella reippaasti sillä pataa haudutellaan vähintään 60 min, mutta pidempi haudutus olisi vieläkin parempi.
PINAATTI-PARSAKAALISOSEKEITTO FETAJUUSTOLLA
1 annos
150g parsakaalia
100g kesäkurpitsaa
pala purjosipulia
iso koura tuoretta pinaattia
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
jauhettua valkopippuria
vettä
Pilko kasvikset ja laita kattilaan (tuore pinaatti vasta lopuksi).
Lisää reilusti vettä ja mausteita.
Keitä noin 30 min ja soseuta. Lisää soseuttaessa tuore pinaatti ja oliiviöljy sekä tarkista maku.
Tarjoiluun 50g fetajuustoa.
LIHAPULLAT JA TZATZIKI
4 annosta
400g jauhelihaa
2 kpl kananmuna
0,5 dl gluteenittomia krppujauhoja
suolaa, jauhettua paprika-, mauste- ja mustapippuria, kuivattua oreganoa
noin 1 dl vettä
1 rkl sinappia
Sekoita kaikki aineet keskenään ja tee pullia, jotka paistetaan uunissa 180 asteessa n. 20 min.
Tzatziki
150g kurkkuraastetta
50g turkkilaistajugurttia
tuoretta persiljaa, suolaa
Sekoita kaikki aineet keskenään.
Tarjoile lisukkeena vielä salaattia tai lämpimiä kasviksia.
ILTAPALA
MANSIKKARAHKA
1 annos
250g maitorahkaa maustamaton
150g mansikoita
1 tl marjajauhetta
1 tl hunajaa
2 rkl saksanpähkinöitä
ripaus raaka lakritsijauhetta
Kokoa annos niin, että sekoita mansikat ja rahka keskenään ja laita annoksen päälle loput raaka-aineet.
VADELMA-MUSTIKKA SMOOTHIE
1 annos
100-150g vadelmaa ja mustikkaa
250g maustamatonta jugurttia
0,5 tl psylliumia
1 rkl tahinia
1 tl hunajaa
kardemummaa
Laita kaikki ylläolevat ainekset tehosekoittimeen ja mixaa tasaiseksi.
MANTELI-RAHKALETUT
6 lettua
4 kpl kananmunaa
250g maitorahkaa
3 rkl mantelijauhoa
kanelia, kardemummaa
oliiviöljyä paistamiseen
marjoja
hunajaa
Riko munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon rahka. Lisää jauhot joukkoon. Anna turvota noin 30 minsaa. Paista oliiviöljyssä matalalla lämpötilalla ja tarjoile marjojen, hunajan ja turkkilaisen jugurtin kera.
ILTAPALA
CHIA-MARJAVANUKAS
1 annos
3 rkl chiasiemeniä
1 tl psylliumia
puolikas banaani
1 dl mantelijuomaa
100-150g marjoja
vähän kardemummaa
1 tl hunajaa
Laita kaikki blenderiin ja aja tasaiseksi. Anna tekeytyä vähintään 3h tai yön yli. Voit tehdä 3 annosta kerrallaan. Säilyy noin 3 päivää.
MANTELIPUURO
1 annos
1 dl mantelijauhoja
2 dl maitoa ja muuta erikoismaitoa
0,5 tl psylliumia tai glucomannaa
2 rkl heraproteiinia
kardemummaa
kanelia
100-150g marjoja tarjoiluun
1 tl hunajaa halutessasi
Keitä hiljalleen mantelijauhoja erikoismaidossa, jossa mukana kardemumma. Sekoita koko ajan hiljalleen ja anna hautua n.20 min
Ohenna lopuksi vielä tarvittaessa lisä nesteellä
Tarjoile marjojen ja hunajan kanssa.
SIEMENNÄKKÄRIÄ & GUACAMOLEA 1 annos
2 kpl tai n.40g siemennäkkäriä
2 rkl guacamolea
kalkkunaa, broileria, lohta
kasviksia
Guacamole 4 annosta
puolikas avokado
vähän keltasipulia ja valkosipulia
vähän tuoretta omaattia
lime- tai sitruunamehua
suolaa
Laita kaikki guacamolen ainekset blenderiin ja aja tasaiseksi.
Tee useampi annos kerralla niin saat myös seuraavana päivänä.