FLT RAVINTOVALMENNUS ®
Funktionaalisen lääketieteen ravintovalmennus lähestyy terveyttä kokonaisvaltaisesti, huomioiden yksilölliset tarpeesi
ja elämäntilanteesi.
FLT-ravintovalmennuksessa keskiössä ovat ravitsemus- ja elämäntapamuutokset, jotka auttavat kehoasi toimimaan
parhaalla mahdollisella tavalla.
Syömämme ruoka vaikuttaa kehomme aineenvaihduntaan, joka voi joko tukea terveyttä tai ylläpitää piileviä tulehdustiloja. Siksi ravinto on avainasemassa: Oikeilla valinnoilla voimme edistää elimistön hyvinvointia ja ehkäistä monia terveysongelmia.
Funktionaalinen lääketiede yhdistää tieteen eri osa-alueet – ravitsemus- ja lääketiede, ihmisen fysiologia sekä biokemia –
luoden kattavan pohjan yksilölliselle valmennukselle.


RAVINTOVALMENNUKSESSA KARTOITAN
1. Ravitsemusvirheet
2. Immunologiset epätasapainotilat
3. Ruoansulatuskanavan häiriöt
4. Puutteellisen detoksifikaation
5. Oksidatiivisen stressin
6. Hormonihäiriöt
7. Energia-aineenvaihdunnan häiriöt
KEHO PYRKII AINA TASAPAINOON
Hyvinvointi alkaa ravinnosta – ja ennen kaikkea sen monipuolisuudesta. Yksilöllisesti räätälöity ravitsemus varmistaa, että keho saa tarvitsemansa rakennus- ja energialähteet tasapainossa. Valmennuksessa etsitään juuri sinulle sopiva kokonaisuus.
Tarvittaessa ravintolisät voivat tukea ruokavaliotasi, mutta
ravinteikas ruoka on aina perusta.
Valmennuksessa opit myös tulkitsemaan kehosi viestejä paremmin. Autan sinua rakentamaan kokonaisuuden, jossa ravinto, lepo ja liikunta tukevat toisiaan ja vievät sinua kohti tasapainoista ja kestävää hyvinvointia.



Sirpa Heikkilä
FLT Ravintovalmentaja®
Keittiömestari
Ravinto ja hyvinvointi - intohimoni ja ammattini!
Ruoka on aina ollut keskeisessä osassa elämääni.
Olen työskennellyt ravinnon parissa yli 23 vuotta, ja urani sai uuden suunnan,
kun siirryin keittiömestarista ravintovalmentajaksi.
Tämä muutos mahdollisti syvemmän perehtymisen ravinnon merkitykseen terveydelle ja hyvinvoinnille. Asiakaslähtöisyys ja helposti lähestyttävä ote ovat työni kulmakiviä. Ihmisen hyvinvoinnin tukeminen vaatii monitieteellistä osaamista ja pidänkin osaamiseni ajan tasalla jatkokoulutuksilla.
Laajan raaka-ainetutkimukseni ja käytännön kokemukseni ansiosta pystyn suunnittelemaan asiakkailleni monipuolisia ja yksilöllisiä ratkaisuja, joissa otetaan huomioon terveydelliset taustatekijät ja tarpeet.
Yhteistyö on tärkeä osa työtäni. Teen tiivistä yhteistyö eri terveysalan ammattilaisten kanssa, jotta asiakkailleni voidaan tarjota kokonaisvaltaista ja asiantuntevaa tukea hyvinvoinnin edistämiseksi.
KOULUTUS
-
IFM AIC 2025, San Diego (Tulossa 28.5.25 ->
-
IFM AIC 2024. Las Vegas
-
Täydennyskoulutuksia oman ammattitaidon kehittymiseen
-
FLT Ravintovalmentaja®, ProHealt Oy
-
Ravitsemustieteen perusteet (ProHealt Oy)
-
Biokemian opintoja (Turun ammattikorkeakoulu)
-
Johdanto lääketieteen perusteisiin (Turun avoin yliopisto)
-
Liikunta ja sairaudet (Turun avoin yliopisto)
-
Elimistön rakenne ja toiminta (Turun avoin yliopisto)
-
Perustin yritykseni FITFOOD Ravinnolla terveyttä v. 2017
-
Terveyden Tukipilarit®- koulutusohjelma (ProHealt Oy)
-
Keittiömestari
-
Restonomi AMK
-
Ravintolakokki

