top of page

Ruusufinni

Updated: Nov 24, 2022

Ruusufinni on todella yleinen ja vastaanotolleni tuleekin jonkin verran tästä harmillisesta ihotaudista kärsiviä asiakkaita. Minun matkani FLT Ravintovalmentajaksi saikin alun omasta ruusufinnistäni, jonka sain ravitsemuksella korjattua. Ruusufinnin puhkeamiseen on aina jokin syy ja, vaikka se saadaan ravitsemuksella hoidettua voi se joskus lehahtaa uudelleen, mutta vastaanottoni jälkeen osaat hoitaa sitä, jos se aktivoituu. Itselläni ruusufinni puhkesi 30-vuotiaana ja nyt 11 vuoden aikana se on meinannut tulla 3 kertaa takaisin, mutta olen heti sen huomattuani ryhtynyt toimenpiteisiin joten se ei ole äitynyt pahaksi ja saanut taas oireettomaksi noin 3 vkon tehostettujen toimenpiteiden avulla.Ruusufinni ja ravinto

Ruusufinniä hoidetaan ravitsemuksella, mutta ulkoinen ihon hoito on myös todella tärkeää. Sen ollessa aktiivisena kannattaa välttää meikkiä ja suosia mahdollisimman luonnollisia ihon hoitotuotteita. Teen yhteistyötä kosmetologin ja ihotautilääkärin kanssa, jos tarvitsemme sinulle vielä lisää tukihoitoja.


Ruusufinnin taustalla usein:

- ruoansulatusongelmat-> liian vähäinen suolahapon tuotanto

- ruoka-aine allergiat ja/tai yliherkkyydet

- suoliston mikrobikannan epätasapainotilat

- puute vitamiineista ja mineraaleista

- hormonaalinen epätasapainotila

- suolisto- ongelmat kuten ummetus, vatsan turvotus

- stressi

- helikobakteeri


Ruusufinnin ruokavalio on yksilöllinen ja selvitän aina mahdollisia oireiden aiheuttajia, jotta saan rakennettua asiakkaalle parhaan mahdollisen hoito-ohjelman. Ruusufinni on siitä vaikea hoitaa, että se vie kauan ennen kuin lähtee pois tai alkaa rauhoittumaan eli kannattaa valmistautua vähintään 3 kuukauden hoitoprosessiin. Minun tarkoitukseni on kuitenkin rakentaa ruokavalio positiivisen psykologian kautta eli ruokavaliossa asiakas näkee kaiken mitä voi syödä eikä tarvitse murehtia kieltolistoista.


Jos haluat lähteä itsenäisesti hoitamaan ruusufinniä voit aluksi karsia ruokavaliostasi pois maitotaloustuotteet, gluteenin (muista, että ensin pitää aina sulkea pois keliakian mahdollisuus ennen kuin ryhdyt gluteenittomaan ruokavalioon) ja kananmuna. Tämä on pitkäjänteistä, mutta työ kyllä palkitaan. Nämä ovat vain muutamia toimenpiteitä joita voit kokeilla ja, jos nämä eivät tuo toivottua hoitotulosta suosittelen ottamaan minuun yhteyttä niin saadaan sinulle kokonaisvaltainen hoito-ohjelma.


Lämmöllä☀️

Sirpa

424 views0 comments

Recent Posts

See All

Комментарии


bottom of page